Традиційно ми асоціюємо суші з рибою. Такий факт може зупиняти вас від дегустації страви, якщо ви її не любите. На це можуть бути різні причини: від особистої непереносимості до етичних переконань. Що робити? Замовити суші у Львові без риби. Сучасні доставки пропонують та розробляють різноманітні рецепти ролів та суші, враховуючи побажання кожного клієнта.
Мʼясо, риба, морепродукти?
Що оберете? Вже зрозуміло, що не рибу. Якщо ви просто не любите смак та аромат риби, оберіть мʼясо. У приготуванні ролів нерідко використовують мʼясо курки. Це цікава та не менш смачна альтернатива. Поєднання курки, рису, овочів та соусів здатне передати яскравість смаків азійської кухні.
Морепродукти – ще одна чудова альтернатива. Якщо вам не подобається риба, спробуйте поекспериментувати. В цьому випадку варіантів безліч. Суші з креветкою або гребінцем, роли з крабом, восьминогом, ікрою тобіко чи масаго, мідіями. Щось з цього точно прийдеться вам до смаку.
Вегетаріанські варіанти
В класичній японській кухні у великій кількості використовують овочі та соєві продукти. Якщо ви не вживаєте продукти тваринного походження, ваш вибір не буде обмеженим:
- Овочі. Хрусткий огірок, кремове авокадо, свіже листя салату, морква та солодкий перець. Макі роли з овочами – найвідоміше поєднання. Просто та смачно. Існують і більш складні варіації з овочами.
- Фрукти. Роли із манго, поєднанні з солоними інгредієнтами, давно не екзотика для сучасного споживача.
- Водорості. Начинку з водоростей чука зазвичай поєднують із горіховим соусом. Одночасно хрумкий та ніжний варіант із солодкуватою ноткою.
- Тофу. Тофу – соєвий сир, білкова альтернатива для веганів та вегетаріанців. Є універсальним та поєднується з овочами, водоростями, соусами. Тофу майже не має власного смаку, тому вбирає в себе аромати та смаки при приготуванні.
Крім смаку, суші – це ще й корисна страва. Овочі, водорості, морепродукти – все це багате на вітаміни, мінерали та інші корисні речовини. Вегетаріанські та веганські варіанти суші – це чудовий спосіб збалансувати свій раціон і отримати максимум користі від їжі. Адже смачно і корисно може бути одночасно!
Цікавий факт. У перекладі з японської термін "суші" означає "кислий рис". Основою страви був саме рис з оцтом, а смак доповнювали соєвим соусом, імбиром та васабі. Начинка з риби, мʼяса, сиру або овочів лише додає різноманітність смаковим якостям страви. ЇЇ вибір за вами. Monosushi піклується, щоб кожен клієнт мав цей вибір та можливість насолодитися культурою традиційної японської кухні.